Atleet in de kijker

ALAIN ZANCANER

Woonplaats:Mariakerke (Gent)
Sport:Hardlopen
Specialiteit:Lange afstandslopen
Persoonlijke Records:Marathon – 3u09’15”
½ Marathon – 1u31’59”

Hoelang beoefen je de sport al?

Bijna 8 jaar.

Wat is je favoriete training?

Intervaltraining doe ik erg graag.

Op welke prestatie ben je het meest fier?

Mijn eerste marathon in Eindhoven, deze liep ik in oktober 2015. Deze is mij toch het meeste bijgebleven.

Wat is je favoriete wedstrijd/toertocht?

De marathon van Rotterdam.

Heb je nog een bepaald doel?

Ik zou heel graag willen proberen om onder de 3uur te lopen op de marathon. In de toekomst zou ik mij ook graag meer toeleggen op ultramarathons.

Persoonlijke boodschap:

Zoals vele andere sporters gebruik ik de Go Dare om op loopevenementen te filteren. Dit werkt trouwens heel goed.

In 2011 ben ik gestart met lopen. Ik had aan een collega beloofd om in 2012 de 10 Miles samen met hem te lopen. Het lopen beviel me zo goed dat ik telkens maar weer verder wou lopen. Natuurlijk wel op een gezonde manier! Ik doe niets liever dan op zondagochtend bij het ochtendgloren de loopschoenen aan te trekken. Vervolgens 2 tot 3 uur genieten van de omgeving en het kopje leeg maken. Lopen is toch een prachtige sport? Voor mij alleszins wel!

Atleet in de kijker delen!