Atleet in de kijker

Björn Koreman

Woonplaats: Geertruidenberg (Brabant, Nederland)
Sport: Atletiek / Hardlopen
Specialiteit: 5 kilometer tot aan de marathon, met de focus op lange afstanden.
Persoonlijke Records: 5km: 14’07”

10km: 29’22”

15km: 44’51”

1/2 marathon: 1u3’55”

Marathon: 2u17’26”

Hoelang beoefen je de sport al?

In 2012 ging ik voor het eerst hardlopen en terwijl ik de smaak nog niet gelijk had te pakken, ben ik in 2014 het wat serieuzer op gaan pakken met een persoonlijke trainer en meer balans tussen de trainingen.

Wat is je favoriete training?

Fartlektraining met verschillende tempo’s. Bijvoorbeeld:

30 minuten inlopen

5x 20 seconden versnellen

15 minuten zone 3

5 minuten jog

10 minuten zone 3 á 4

15 minuten uitlopen

Heb je een vast ritueel voor een wedstrijd? 

Ik eet altijd witte broodjes met stroop op de wedstrijddag. Naar mijn idee verteer ik dit goed en hierdoor nog nooit last gehad tijdens een wedstrijd!

Wat is je favoriete wedstrijd?

Eindhoven marathon. Qua entourage en support echt heel mooi. Daarnaast vind ik de Singelloop in Breda ook echt een aanrader!

Heb je nog een bepaald doel?

Op de  marathon zou ik graag nog grote stappen willen maken met in de toekomst een tijd rond de 2u10′. Op de halve een tijd van 1u02′ en op de 10 kilometer onder de 29 minuten.

Op welke prestatie ben je het meeste fier?

Halve marathon dit jaar in Barcelona, waarbij ik net boven de EK limiet finishte in 1:03.55

Persoonlijke boodschap?

Probeer vooral te genieten van elke stap die je kunt zetten buiten! Zolang er plezier is in de sport, komen de prestaties vanzelf. Daarnaast is het herstel even belangrijk als de training zelf. Dit doe ik mede met Doubdle O7. Een 100% natuurlijke frisdrank op basis van plantenextraxten, vruchtensappen en met name veel vitamines en mineralen die zorgen voor een goed herstel! Een echt aanrader, welke overigens ook makkelijk te bestellen is via GoDare!

Atleet in de kijker delen!